Novak Djokovic en Roger Federer hebben zich zaterdag geplaatst voor de finale van het Masterstoernooi in Rome. Bij de dames gaat de eindstrijd tussen Maria Sjarapova en Carla Suarez Navarro.

De Serviër versloeg in de halve eindstrijd David Ferrer met twee keer 6-4. De partij duurde ruim anderhalf uur.

De nummer één van de wereld sloeg tegen Ferrer toe op de belangrijke momenten. De Spanjaard zag al zijn drie breakpoints weggewerkt worden. Djokovic benutte zelf twee van zijn vijf kansen.

Federer, de nummer twee van de plaatsingslijst, besliste zaterdagavond het Zwitserse onderonsje met Stan Wawrinka in zijn voordeel: 6-4 en 6-2.

Bij een stand van 4-4 in de eerste set brak Federer de service van Wawrinka en vervolgens won hij ook zijn eigen opslagbeurt. In de tweede set gunde hij zijn tegenstander slechts twee games.

Sjarapova

In de finale bij de vrouwen treffen Sjarapova en de verrassende Spaanse Suarez Navarro elkaar. De als derde geplaatste Sjarapova was zaterdag in de halve eindstrijd te sterk voor haar landgenote Daria Gavrilova (7-5 en 6-3).

Ze revancheerde zich met haar zege voor een nederlaag eerder dit seizoen in Miami. De als tiende geplaatste Suarez Navarro bereikte de finale door een zege op Simona Halep. De Roemeense was als tweede ingeschaald.

Halep greep de eerste set nog wel, maar in het vervolg had Suarez Navarro de overhand: 6-2, 3-6 en 5-7. Beide speelsters grossierden in fouten. Suarez Navarro maakte er 41, Halep zelfs zestig.