Hoewel Rafael Nadal vrijdag door Stan Wawrinka al in de kwartfinales van het Masterstoernooi in Rome werd uitgeschakeld, maakt de Spanjaard zich geen zorgen over zijn vorm met het oog op Roland Garros.

Nadal, zevenvoudig winnaar in Rome, werd in twee sets verslagen door Wawrinka: 7-6 (7) en 6-2. Desondanks keek de huidige nummer zeven van de wereldranglijst tevreden terug op zijn optreden in Italië.

"Ik had te weinig geluk. Stan sloeg een aantal geweldige ballen op belangrijke momenten. Ik verlies dan wel in de kwartfinale, maar ik heb twee weken op rij goed gespeeld", zei hij na afloop van de wedstrijd.

Vanwege blessures en zijn matige prestaties dit jaar zal Nadal op Roland Garros, dat op 24 mei begint, voor het eerst sinds jaren geen favoriet zijn voor de titel.

"Ik zal lager dan ooit geplaatst zijn en daarom al sneller sterkere tegenstanders treffen. Mocht ik niet goed spelen en verliezen, dan vergaat de wereld niet. Het leven gaat verder."

De negenvoudig winnaar van Roland Garros heeft er vertrouwen in dat hij een gooi kan doen naar zijn tiende titel op het gravel in Parijs.

"Ik ga het zeker proberen. Ik voel dat ik goed speel en geen zenuwen heb op de baan. Ik heb zonder spanning gespeeld de laatste drie weken en dat is het belangrijkste voor mij."

"Als ik mijn zenuwen onder controle kan houden, kan er van alles gebeuren. Ik ga er in ieder geval voor vechten."