Novak Djokovic is dinsdag ietwat stroef begonnen aan het graveltoernooi in Rome.

De nummer één van de wereldranglijst had in de tweede ronde de nodige moeite met Nicolas Almagro. Djokovic versloeg de Spanjaard na ruim twee uur in drie sets: 6-1, 6-7 (5) en 6-3.

Djokovic, die in de eerste ronde niet in actie hoefde te komen, liet vorige week verstek gaan bij het Masterstoernooi in Madrid om uit te rusten voor Rome en Roland Garros.

De Serviër hoefde tegen Almagro maar één breakpoint weg te werken en brak zelf drie keer door de servicegame van zijn opponent. Zijn volgende tegenstander komt uit de partij tussen de Braziliaan Thomaz Bellucci en de Spanjaard Roberto Bautista Agut.

David Ferrer bereikte de derde ronde ten koste van Richard Gasquet (6-4 en 7-5), terwijl Stan Wawrinka zich in drie sets ontdeed van Juan Monaco (4-6, 6-3, 6-2). Philipp Kohlschreiber gaf op tegen Kevin Anderson.

Serena Williams

In het vrouwentoernooi begon titelverdedigster Serena Williams, die ook vrij was in de eerste ronde, overtuigend aan het toernooi.

In iets langer dan een uur was de Amerikaanse nummer één van de wereld klaar met de Russin Anastasia Pavlioetsjenkova: 6-1 en 6-3.