Thiemo de Bakker en Robin Haase nemen het tegen elkaar op in de achtste finale van het challenger-toernooi in Bordeaux. 

Beide Nederlanders wonnen dinsdag hun partij in de eerste ronde van het Franse graveltoernooi.

De als vierde geplaatste Haase had weinig moeite met de Fransman Corentin Moutet, die met een wildcard toegelaten was tot het hoofdtoernooi. De Hagenaar won in een uur met 6-2 en 6-2.

De Bakker versloeg eerder op de dag in drie sets de Fransman Kenny de Schepper, die op de wereldranglijst als 135e staat gerangschikt. Na bijna twee uur tennis won de Nederlandse nummer 158 van de wereld met 6-2,  3-6 en 6-3.

Sijsling

Igor Sijsling en Jesse Huta Galung slaagden er dinsdag niet in de tweede ronde van het challengertoernooi in het Duitse Heilbronn te bereiken. 

Sijsling verloor in de eerste ronde nipt van de Japanner Yoshihito Nishioka, de mondiale nummer 162. Na ruim tweeënhalf uur tennis verloor de Nederlandse nummer 148 van de wereld in drie sets: 6-4 6-7 (3) 7-6 (5).

De Amsterdammer kon in de derde set de wedstrijd bij 6-5 uitserveren, maar verloor zijn servicegame en de daaropvolgende tiebreak. Het was de vijfde nederlaag op rij voor Sijsling in de eerste ronde van een challengertoernooi.

Eerder op de dag was Huta Galung een stuk sneller ten onder gegaan. De nummer 216 van de wereld drong als qualifier door tot het toernooi, maar was kansloos tegen de als tweede geplaatste Duitser Jan-Lennard Struff: 6-3 6-2.