Robin Haase heeft zondag het challengertoernooi in het Franse Aix-en-Provence op zijn naam geschreven. De Hagenaar rekende in de finale af met de Fransman Paul-Henri Mathieu: 7-6 (1) en 6-2.

Het duel op het court Central Caisse d'Epargne nam ruim honderd minuten in beslag. Na een eerste set waarin de verschillen klein waren, toonde Haase zich in het tweede bedrijf veel te sterk voor de Fransman.

Mathieu, de laatste jaren afgezakt naar de 134e plaats op de wereldranglijst, maakte naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer onnodige fouten.

De eindzege in Aix-en-Provence levert Haase honderd punten voor de ATP-ranking op.

Afgelopen week haalde de huidige nummer 90 van de wereld al de kwartfinales van het ATP-toernooi in het Portugese Estoril.

Bordeaux

Haase had zich zaterdag al tot winnaar van het dubbeltoernooi gekroond. Samen met de Pakistaan Aisam-Ul-Haq Qureshi, voorheen de vaste partner van Jean-Julien Rojer, versloeg hij in de finale Nicholas Monroe uit de Verenigde Staten en Artem Sitak uit Nieuw-Zeeland: 6-1 en 6-2.

De Nederlander speelt komende week in de challenger van Bordeaux. Net als het toernooi in Aix-en-Provence staat dat in het teken van de voorbereiding op Roland Garros, dat op 24 mei van start gaat.

Burger

Cindy Burger moet nog even wachten op haar derde toernooizege in het ITF-circuit. De 22-jarige speelster uit Volendam verloor zondag de finale van het toernooi in de Tunesische Tunis.

De Argentijnse Maria Irigoyen was Burger in twee sets de baas: 6-2 en 7-5.

Burger kon in de eerste set tot 2-2 bijblijven bij de nummer 199 van de wereld, maar moest daarna toezien hoe Irigoyen afstand nam en zonder een game te verliezen de setwinst naar zich toe trok.

In het tweede bedrijf ging het lang gelijk op, maar wist Burger de nederlaag niet af te wenden.

Burger won tot nu toe de ITF-toernooien van Boekarest (2013) en Perigueux (2014).