Rafael Nadal en Andy Murray hebben zaterdag de finale van het Masterstoernooi in Madrid bereikt. Bij de vrouwen pakte Petra Kvitova op zeer overtuigende wijze de titel.

Nadal was in de halve eindstrijd in twee sets te sterk voor Tomas Berdych: 7-6 (3) en 6-1. De Tsjech gaf zich na een uur en bijna drie kwartier gewonnen.

Nadal maakte vooral indruk met zijn servicegames. Berdych wist geen enkel breakpoint te forceren en maakte slechts tien punten op de opslag van de nummer vier van de wereld.

De titelverdediger gaat in de Spaanse hoofdstad voor zijn derde eindzege op rij en de vijfde in totaal. Nadal sprak na afloop van zijn beste partij van het jaar.

De 28-jarige Spanjaard stuit zondag in de finale op Murray. De Schot versloeg Kei Nishikori binnen ruim anderhalf uur in twee sets: 6-3 en 6-4. Murray maakte beter gebruik van zijn kansen door vier van zijn acht breakpoints te benutten. Nishikori dwong slechts drie breekkansen af, maar pakte er slechts één.

Kvitova

De finale van het vrouwentoernooi in Madrid kende zaterdag weinig spanning. De 25-jarige Kvitova, die vrijdag verrassend Serena Williams uitschakelde, had geen enkele moeite met de Russische Svetlana Koeznetsova. Het werd 6-1 en 6-2 voor de Tsjechische.

Koeznetsova wist niet eens een breakpoint af te dwingen, tegenover elf voor Kvitova, die er vier benutte. De finale nam één uur en zes minuten in beslag.