Robin Haase heeft vrijdag de halve finales bereikt van de challenger in het Franse Aix-en-Provence.

De 28-jarige Hagenaar rekende in twee sets af met de Fransman Jonathan Eysseric (6-0 en 6-4).

Haase stuit zaterdag in de halve finales op de Tunesiër Malek Jaziri, die overtuigend afrekende met de Fransman Laurent Rochette: 6-1 en 6-1.

Bertens

Kiki Bertens is doorgedrongen tot de halve finales van het ITF-toernooi in Cagnes-sur-Mer. De 23-jarige speelster was in de kwartfinales in twee sets te sterk voor de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovitsj. Bertens won de partij met 7-6 (5) en 6-4.

Beide speelsters hadden op het Zuid-Franse gravel de nodige moeite om hun opslag te behouden. Sasnovitsj kreeg zeven breakkansen, waarvan ze er zes verzilverde. Bertens kreeg veertien keer die mogelijkheid. Hoewel ze 'slechts' de helft van die kansen benutte, was dat toch voldoende voor de winst.

Om zich te plaatsen voor de eindstrijd moet Bertens afrekenen met Carina Witthöft. Deze Duitse is als eerste geplaatst, Bertens als zesde.

Burger

Ook Cindy Burger heeft gemakkelijk de halve finale bereikt. In de kwartfinale van het ITF-toernooi in Tunis was ze in twee sets veel te sterk voor de Zweedse Rebecca Peterson: 6-3 en 6-0.

De 22-jarige Burger speelt in de halve finale tegen de winnaar van de partij tussen de als vierde geplaatste Japanse Risa Ozaki en de Griekse Maria Sakkari.

Ook de Nederlandse Lesley Kerkhove maakt nog kans op de halve finale in Tunis. Zij speelt later op de middag tegen de als zesde geplaatste Bulgaarse Elitsa Kostova.

De winnaar van dat duel speelt in de halve finale tegen de winnaar van de partij tussen de Tunesische titelverdedigster Ons Jabeur en de Argentijnse Maria Irigoyen.