Maria Sjarapova heeft donderdag voor het derde jaar op rij de laatste vier van het WTA-toernooi van Madrid bereikt. De titelverdedigster won op het Spaanse gravel van Caroline Wozniacki.

Wozniacki had Sjarapova vorig jaar bij de US Open en de WTA Finals nog verslagen, maar nu moest de 24-jarige Deense na bijna twee uur de Russische feliciteren: 6-1, 3-6 en 6-3.

Beide speelsters waren zeer efficiënt met het benutten van hun breakpoints, maar Sjarapova (5 uit 7) pakte meer servicegames van haar tegenstandster af dan Wozniacki (3 uit 4).

De als derde geplaatste Sjarapova speelt in de halve finales tegen Svetlana Koeznetsova. De Russische was in een spannende partij in drie sets te sterk voor de Tsjechische Lucie Safarova: 5-7, 7-6 (5) en 7-6 (3).

Williams

In de andere kwartfinale rekende de als eerste geplaatste Serena Williams in bijna vijf kwartier af met de als tiende geplaatste Carla Suarez Navarro. De 33-jarige Amerikaanse, winnaar in 2012 en 2013, versloeg Navarro met 6-1 en 6-3.

Williams speelt in de halve finale tegen Petra Kvitova uit Tsjechië. De nummer vier van de plaatsingslijst zette in twee sets de Roemeense Irina Begu opzij: 7-5 en 6-3.