Novak Djokovic heeft zich zaterdag ten koste van Rafael Nadal geplaatst voor de finale van het Masterstoernooi in Monte Carlo. Hij treft zondag in de eindstrijd Tomas Berdych.

Djokovic versloeg Nadal in de hoofdstad van Monaco al voor de vijfde keer in de laatste zes onderlinge ontmoetingen. De Serviër won met 6-3 en 6-3 van de Spaanse gravelspecialist. 

Nadal is met acht eindzeges recordhouder op het prestigieuze toernooi. Vorig jaar ging de titel naar Stan Wawrinka.

In de eerste set hadden beide mannen het lastig in hun eigen games. Djokovic wist Nadal tweemaal te breken en trok het eerste bedrijf naar zich toe.

In de twee set ging het aanvankelijk gelijk op, maar de nummer één van de wereld ging in de zevende game door de service van de Spanjaard heen en dat was voldoende voor de zege. 

Djokovic won het toernooi van Monte Carlo één keer. In 2013 versloeg hij Nadal in de eindstrijd.

Berdych

Berdych plaatste zich eerder met speels gemak voor de finale. In de halve eindstrijd had de 29-jarige Tsjech slechts twee sets nodig om zich te ontdoen van Gaël Monfils uit Frankrijk: 6-1 en 6-4.

De eenzijdige partij op het gravel nam één uur en acht minuten in beslag.

Nadat Monfils (28) in het eerste bedrijf nauwelijks iets in te brengen had, knokte hij zich in de tweede set enigszins terug. Toch kwam de mondiale nummer achttien niet verder dan vier games, waardoor Berdych zijn derde ATP-finale van het jaar mag spelen.