Martina Hingis heeft zich beschikbaar gesteld voor het Fed Cup-team van Zwitserland voor de confrontatie van volgende week met Polen in de play-offs van de wereldgroep.

Daardoor maakt ze voor het eerst sinds 1998 haar opwachting in de Fed Cup. De 34-jarige Hingis kan bij winst met Zwitserland terugkeren op het hoogste niveau.

Hingis deed zeventien jaar geleden voor het laatst mee aan het landentoernooi. Als nummer één van de wereld kon de toenmalige tiener haar land in de finale niet aan winst op Spanje helpen (3-2).

Hingis won in haar carrière vijf keer een Grand Slam-toernooi in het enkelspel, maar heeft zich bij haar rentree in 2013 volledig toegelegd op het dubbelspel.

De afgelopen weken won ze daarin de toernooien in Indian Wells en Miami. Die prestaties leidden tot haar keuze voor een terugkeer in het Zwitserse Fed Cup-team.

Cocaïne

In 2003 nam Hingis op 22-jarige leeftijd voor de eerste keer afscheid van het toptennis. Ze had onder meer veel last van enkelblessures.

Begin 2006 maakte ze voor de eerste keer haar rentree. Anderhalf jaar later moest Hingis opnieuw haar loopbaan beëindigen nadat ze op Wimbledon op het gebruik van cocaïne was betrapt en werd geschorst voor twee jaar.

In 2013 keerde ze opnieuw terug en besloot ze zich te concentreren op het dubbelspel.