Robin Haase is maandag opnieuw gestegen op de ATP-ranking. De Hagenaar klom dankzij zijn optreden in het Masterstoernooi van Miami van de 98e naar de 88e plaats op de wereldranglijst.

Haase reikte tot de tweede ronde in Florida. Hij overleefde de kwalificaties en rekende in de eerste ronde af met de Brit Kyle Edmund (6-2, 6-2). Hij verloor in de tweede ronde van Santiago Giraldo, de Colombiaanse nummer 31 van de wereld: 2-6, 6-3 en 0-6.

Haase is de enige Nederlander in de top honderd. Igor Sijsling boekte zes plaatsen terreinwinst en staat 126e. Thiemo de Bakker zakte elf plekken op de ATP-ranking en is de huidige nummer 131 van de wereld.

In de top vijf zakte Rafael Nadal twee plaatsen. De Spanjaard bezet nu de vijfde plek. Andy Murray (3e) en Kei Nishikori (4e) profiteerden van de vroege uitschakeling van Nadal in Miami. Hij verloor al in de derde ronde.

Novak Djokovic blijft dankzij zijn zege in Florida de ranglijstaanvoerder voor Roger Federer.

Vrouwen

Op de ranglijst bij de vrouwen zakt Kiki Bertens naar de 86e positie. Ze is nog wel de beste geklasseerde Nederlandse tennisster. Richel Hogenkamp staat 125e, waar ze op de vorige ranking 126e stond. Indy de Vroome boekte zes plaatsen terreinwinst en staat 221e.

Serena Williams blijft de lijstaanvoerder. De Amerikaanse heeft een ruime voorsprong op Maria Sjarapova, Simona Halep, Petra Kvitova en Caroline Wozniacki.