Novak Djokovic heeft zondag het Masterstoernooi van Miami op zijn naam geschreven.

De Servische nummer één van de wereld rekende in de finale in drie sets af met Andy Murray: 7-6 (3), 4-6 en 6-0.

Djokovic won het prestigieuze toernooi in Florida voor de vijfde keer in zijn loopbaan. In 2009 verloor hij nog in de eindstrijd van Murray.

Djokovic is bovendien de eerste speler die drie keer in zijn carrière achtereenvolgens de toernooien van Indian Wells en Miami heeft gewonnen. Hij was ook vorig jaar en in 2011 de sterkste op beide toernooien.

Murray verloor voor de derde keer dit jaar van Djokovic. De Serviër trok ook in de eindstrijd van de Australian Open en de halve finale in Indian Wells aan het langste eind.

Gelijkwaardig

In Miami waren beide spelers in de eerste twee sets zeer aan elkaar gewaagd. In het openingsbedrijf moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin maakte Murray, als derde ingeschaald, te veel onnodige fouten en moest hij de eerste set aan Djokovic laten.

In de tweede set bleven breaks lange tijd uit. Na een aantal goede punten van de Schot in de tiende game trok Murray de stand in sets weer helemaal gelijk.

Djokovic was niet van slag en wist zijn opponent in de derde en laatste set gelijk te breken. Dat bleek de genadeklap voor Murray, die het de Serviër niet meer moeilijk wist te maken.