Serena Williams won zaterdag haar 21e wedstrijd op rij en schreef voor de achtste keer het prestigieuze WTA-toernooi in Miami op haar naam. Ze droeg de titel op aan haar vader.

Williams rekende in de finale eenvoudig af met Carla Suarez Navarro: 6-2 en 6-0. Desondanks had de Amerikaanse complimenten over voor haar Spaanse tegenstander.

"Je hebt twee geweldige weken achter de rug. Dit is slechts het begin. Ik ben erg trots op je, we kunnen altijd goed met elkaar opschieten, dus gefeliciteerd", zei de nummer één van de wereld na afloop.

Williams had in haar dankwoord nog een speciale boodschap voor haar vader. "Deze titel draag ik op aan mijn vader. Hij kon er niet bij zijn en ik mis hem. Hopelijk kijkt hij op de televisie. Ik hou van je pap, deze is voor jou."

Er zijn slechts drie andere tennissters die een WTA-toernooi al minimaal acht keer wonnen. Chris Evert won het evenement in Hilton Head acht keer. Martina Navratilova was twaalf keer de beste in Chicago, elf keer in Eastbourne, negen maal in Dallas, Washington en op Wimbledon en acht keer in Los Angeles, bij de WTA Finals en in Orlando. Steffi Graf won het toernooi van Berlijn negen keer.

De zege van Williams in beeld