In navolging van Andy Murray heeft ook Novak Djokovic de finale van het Masterstoernooi in Miami bereikt.

De Serviër rekende zaterdag in de halve finales af met de lange Amerikaan John Isner. Het werd 7-6 (3) en 6-2.

In een spannende eerste set kreeg Djokovic één breakkans, maar die wist Isner weg te werken. In de tiebreak toonde de titelverdediger zijn klasse, waardoor hij de set won. In de tweede set moest Isner twee breaks toestaan.

Het is de vijfde keer dat Djokovic zich weet te plaatsen voor de finale in Miami. Van die vijf keer wist hij viermaal te winnen, waaronder vorig jaar. Toen versloeg hij Rafael Nadal in de eindstrijd.

Alleen in 2009 wist Djokovic de finale niet naar zijn hand te zetten. Toen was uitgerekend Murray te sterk in twee sets.

Murray

Vrijdag verzekerde Murray zich al van een plek in de finale. De Schot versloeg de Tsjech Tomas Berdych in de halve finales in twee sets: 6-4 en 6-4. De partij nam bijna twee uur in beslag.

Beide spelers kwamen eerder dit jaar bij de Australian Open ook tegen elkaar uit. Toen zegevierde Murray in de halve finales eveneens. In de onderlinge duels is de stand nu gelijk: 6-6.

De nummer drie van de plaatsingslijst staat voor de vierde keer in zijn loopbaan in de finale op Key Biscayne. Murray won de prestigieuze prijs behalve in 2009 ook in 2013. In 2012 verloor hij de finale van Djokovic.