John Isner heeft donderdagavond op overtuigende wijze de halve finale van het Masterstoernooi in Miami behaald. De Amerikaan rekende in twee sets af met de nummer vier van de plaatsingslijst: 6-4 en 6-3.

Isner kon in de kwartfinale zoals altijd weer leunen op zijn ijzersterke service en kreeg geen enkel breakpoint in de wedstrijd tegen. Hij sloeg in totaal 33 winners, tegenover vijf van Nishikori.

De als 22e geplaatste Isner mocht na ruim een uur spelen de felicitaties van de Japanner in ontvangst nemen.

In de halve finale speelt de Amerikaan tegen Novak Djokovic. Isner kan de eerste Amerikaan sinds Andy Roddick in 2010 worden die de titel bij het toptoernooi in Miami verovert.

Suarez Navarro

Bij de vrouwen bereikte Carla Suarez Navarro als eerste de finale in Miami. De Spaanse had in de halve eindstrijd niet al te veel te stellen met de Duitse Andrea Petkovic: 6-3 en 6-3. 

Na minder dan anderhalf uur stond de eindstand op het scorebord. Op weg naar de eindstrijd kon Suarez Navarro bovendien uitstekende rapportcijfers overleggen. Op eigen service stond ze in totaal maar twaalf punten af en gaf Petkovic geen enkele kans op een break.

De als twaalfde geplaatste Suarez Navarro plaatste zich voor de achtste keer voor de finale van een WTA-toernooi. Ze gaat in Miami op jacht naar haar tweede titel.

De Spaanse speelt in de finale in Florida tegen de Amerikaanse favoriete Serena Williams.