Andy Murray heeft woensdag de halve finales van het Masterstoernooi van Miami bereikt door Dominic Thiem in drie sets te verslaan: 3-6, 6-4 en 6-1. In het dubbelspel werd Jean-Julien Rojer uitgeschakeld.

In de halve eindstrijd stuit Murrray op Tomas Berdych. De Tsjech ontdeed zich in twee sets van de Argentijn Juan Monaco: 6-3 en 6-4.

De andere halve finales gaan tussen John Isner en Kei Nishikori en Novak Djokovic en David Ferrer. Die partijen worden op donderdag afgewerkt.

Murray had de nodige moeite om zich bij laatste vier te scharen. Thiem won de eerste set met 6-3. In de tweede set kwam de talentvolle Oostenrijker terug tot 4-4 na een 3-0 achterstand. Vervolgens stelde Murray orde op zaken: 6-4.

In de derde set was het verzet van Thiem gebroken en kende de Schot weinig problemen meer om de 501e overwinning uit zijn loopbaan binnen te slepen.

Rojer

Rojer redde het woensdag in de kwartfinales niet met zijn dubbelpartner Horia Tecau. Het Nederlands-Roemeense duo verloor in twee sets van Isner en zijn Amerikaanse partner Sam Querrey. Het werd 6-4 en 6-3.

Rojer en Tecau waren als vierde geplaatst in Florida.