Serena Williams heeft woensdag dankzij haar 700e gewonnen partij op WTA-niveau de halve finales bereikt van het toernooi in Miami.

De als eerste geplaatste Amerikaanse rekende in drie sets af met Sabine Lisicki (7-6 (4), 1-6 en 6-3) en vierde haar jubileum na afloop met een grote taart.

Achttien jaar geleden, in 1997, won de inmiddels 33-jarige Williams haar eerste partij op het hoogste niveau. Ze pakte sindsdien negentien Grand Slam-titels, olympisch goud in 2012 en was in 2002 voor het eerst de nummer één van de wereldranglijst. Momenteel staat ze ook eerste.

Williams is pas de achtste tennisster die de mijlpaal van 700 zeges bereikt. Martina Navratilova is met 1.442 overwinningen recordhoudster.

Revanche

De 700e zege was bovendien bijzonder omdat Williams wat wilde goedmaken tegen Lisicki. In de achtste finales van Wimbledon 2013 ging ze verrassend onderuit tegen de Duitse en sindsdien stonden ze niet eerder meer tegenover elkaar.

Even leek het weer fout te gaan voor Williams toen de 25-jarige Lisicki de tweede set snel met 6-1 won. Maar in de beslissende derde set herpakte Williams zich en trok de partij met 6-3 naar zich toe.

In de halve finales stuit Williams op de Roemeense Simona Halep, die met 6-1 en 7-5 won van de Amerikaanse Sloane Stephens.