Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Robin Haase

Tennis Haase niet opgewassen tegen Giraldo in tweede ronde Miami

Robin Haase is vrijdag niet doorgedrongen tot de derde ronde van het Masterstoernooi in Miami.
Door NU.nl/ANP

De 27-jarige Hagenaar ging in de tweede ronde in drie sets onderuit tegen de Colombiaan Santiago Giraldo: 2-6, 6-3 en 0-6.

Haase leverde in de eerste set twee keer zijn service in en liet zelf zijn enige kansje liggen. In de tweede set knokte hij zich terug in de wedstrijd, dankzij een break in de achtste game. Daarna was de energie echter op bij Haase, die de beslissende set met 6-0 verloor.

Haase was via de kwalificaties doorgedrongen tot het hoofdtoernooi in Florida en rekende in de eerste ronde nog af met de Brit Kyle Edmund (6-2 en 6-2).

Haase onderuit in tweede ronde in Miami

Murray

Giraldo, nummer 31 van de wereld, neemt het in de volgende ronde op tegen Andy Murray. De Schot, die een bye had in de eerste ronde, was in zijn eerste optreden te sterk voor de Amerikaan Donald Young: 6-4 en 6-2.

Murray was in 2009 en 2013 de beste op het hardcourt van Miami. De nummer vier van de wereld strandde vorige week op het Masterstoernooi van Indian Wells in de halve finales. Daarin verloor hij van de latere winnaar Novak Djokovic.

Rafael Nadal (2) en Stan Wawrinka (6) bereikten eveneens de derde ronde. Nadal gunde zijn landgenoot Nicolas Almagro slechts zes games (6-4 en 6-2) en Wawrinka zette de Aregentijn Carlos Berlocq in drie sets opzij: 6-7 (9), 7-5 en 6-2.

Ook Tomás Berdych verzekerde zich van een plek in de derde ronde. De Tsjech, als achtste ingeschaald, had relatief weinig moeite met de Zuid-Koreaan Chung Hyeon: 6-3 en 6-4.


Lees meer over:

Andy MurrayRobin HaaseMasters Miami

Aanbevolen artikelen