Novak Djokovic verzekerde zich zondag in Indian Wells van zijn vijftigste toernooizege. Hij heeft nu één titel meer op zijn erelijst staan dan zijn coach Boris Becker.

De Serviër onthulde dat de onderlinge 'strijd' met zijn Duitse trainer hem de extra motivatie gaf in de finale tegen Roger Federer.

"Het is een mooie mijlpaal voor mij en heeft mij een extra zetje gegeven'', zei Djokovic, die de wedstrijd met 6-3, 6-7 (5) en 6-2 won.

"Ik neem niets voor lief. Ik geloof dat ik alles moet verdienen. Ik probeer altijd te zoeken naar extra motivatie. Dat heb je ook nodig als je speelt op het hoogste niveau.''

Djokovic had het al in twee sets kunnen afmaken, maar Federer vocht zich terug. "Alle credits voor Roger voor zijn vechtlust. Hij heeft weer laten zien wat een geweldige concurrent en kampioen is. Hij geeft nooit op.''

Extra versnelling

Federer erkende na afloop dat Djokovic in de meeste fases domineerde. "Hij stond bijna de hele wedstrijd voor en vond nog een extra versnelling in de slotfase."

"Hoewel het een zwaar duel was, heb ik ervan genoten. Deze wedstrijd had alles in zich. We speelden beiden met gecontroleerde agressie."

Djokovic klopt Federer in finale Masterstoernooi Indian Wells