Novak Djokovic heeft zondag ten koste van Roger Federer het Masterstoernooi van Indian Wells op zijn naam geschreven.

De Servische nummer één van de wereld was in de finale op het Amerikaanse hardcourt in drie sets te sterk voor zijn Zwitserse opponent: 6-3, 6-7 (5), 6-2. De ontmoeting tussen de twee was een herhaling van de eindstrijd van vorig jaar.

Djokovic had twee uur en een kwartier nodig om zich voor de vierde keer tot winnaar van het prestigieuze toernooi in Californië te kronen. Daarmee evenaarde hij recordhouder Federer, die eveneens vier titels veroverde in Indian Wells.

Nadat de eerste set overtuigend naar de 27-jarige titelverdediger ging, leek hij in het tweede bedrijf met speels gemak de partij naar zich toe te trekken. De Serviër plaatste al snel een break, maar zag Federer zich daarna knap terugknokken.

Met sterk spel sleepte de 33-jarige Zwitser er een tiebreak uit, waarin hij profiteerde van de bijzonder matig serverende Djokovic. De Serviër sloeg liefst drie dubbele fouten en zag Federer zo ontsnappen.

In de derde en beslissende set leek de aanvoerder van de ATP-ranglijst zich te herpakken door de eerste opslagbeurt van de Zwitserse nummer twee van de wereld af te snoepen: 2-0. Federer brak nog wel een keer terug, maar moest zich daarna alsnog gewonnen geven: 6-2.

Halep

Simona Halep veroverde de titel in het vrouwentoernooi. De 23-jarige Roemeense, als derde geplaatst in Californië, begon in de finale tegen Jelena Jankovic allesbehalve overtuigend.

Ze verloor de eerste set kansloos, maar herstelde zich bewonderenswaardig. Na bijna twee uur en veertig minuten op de baan stapte Halep alsnog triomfantelijk van de baan: 2-6, 7-5, 6-4.