Novak Djokovic heeft zaterdag voor de vijfde keer in zijn carrière de finale bereikt van het Masterstoernooi van Indian Wells. Tegenstander in die eindstrijd is Roger Federer.

Djokovic was in zijn halve finale een klasse beter dan Andy Murray. De Servische aanvoerder van de wereldranglijst versloeg de Schot met 6-2 en 6-3.

De eerste keer dat Djokovic de finale bereikte, in 2007, verloor hij nog van de Spanjaard Rafael Nadal. Een jaar later versloeg de Serviër de Amerikaan Mardy Fish in de eindstrijd, waarna in 2011 de revanche op Nadal volgde. Vorig jaar was hij in drie sets te sterk voor Roger Federer.

Dit jaar mag de Zwitser revanche nemen. Federer rekende in de andere halve eindstrijd namelijk gedecideerd af met Milos Raonic: 7-5 6-4. De Canadees schakelde in de kwartfinales nog Nadal uit.

Federer en Djokovic staan zondag voor de 38e keer tegenover elkaar. De Zwitser staat 20-17 voor. Hij toonde tegen Raonic geen enkel teken van slijtage, weerstond negen aces en maakte de partij vakkundig af. Ook Djokovic had weinig moeite met zijn opponent.

Murray

Murray had veel moeite met zijn service op het hardcourt in Californië. De Schot sloeg maar 47 procent van zijn eerste opslagen in en won minder dan helft van de punten in zijn eigen servicegames.

Djokovic kon zijn tegenstander daardoor vier keer breken en zo zijn zeventiende zege op Murray boeken in 25 onderlinge duels.

Twee maanden geleden troffen de rivalen elkaar voor het laatst, in de finale van het Australian Open. Toen was de nummer één van de wereld ook de sterkste.