Serena Williams heeft zich vrijdagavond (lokale tijd) voor de halve finales teruggetrokken van het Amerikaanse Masterstoernooi Indian Wells. 

De als eerste geplaatste Amerikaanse deed de aankondiging tussen neus en lippen door op het veld. 

"Een paar dagen geleden ben ik tijdens een training geblesseerd geraakt aan mijn knie. Vandaag worstelde ik zelfs met lopen", zo sprak Williams het publiek toe. 

Enkele jaren geleden moest haar zus Venus Williams het toernooi ook al staken om eenzelfde reden. Venus kreeg daarop veel boze reacties van fans.

Bij de aankondiging van Serena was er dit keer voornamelijk applaus te horen, op een enkel boegeroep na. Na het uitdelen van een enkele handtekening verliet ze de baan rustig. 

Instagram

Op Instagram bevestigde Williams later dat ze zich terugtrekt in Indian Wells.

"Vier maanden geleden begon ik aan een reis om te spelen op Indian Wells. Ik had niet durven dromen dat ik het kon doen en dat had ik ook niet zonder mijn fans kunnen doen. Ook al eindigt het toernooi eerder vanwege mijn blessure, ik kan niet wachten om het volgend jaar opnieuw te proberen", zo schreef Williams. 

De nummer één van de wereld deed voor het eerst sinds veertien jaar weer mee in Californië. Ze boycotte het toernooi vanwege racistische incidenten in 2001.