Andy Murray is het volledig eens met de schorsing van vijftien jaar die de Amerikaanse dopingzondaar Wayne Odesnik woensdag kreeg van de internationale tennisfederatie ITF.

"Hij is een valsspeler en het is goed voor iedereen in het tennis dat er stevige maatregelen tegen hem zijn genomen", stelde Murray in gesprek met de BBC.

De 29-jarige Odesnik werd bij onaangekondigde controles in december en januari betrapt op het gebruik van verboden prestatiebevorderende middelen. Er werd onder meer het afbraakproduct van een toegediende anabole steroïde gevonden.

De voormalig nummer 77 van de wereld is extra zwaar bestraft, omdat hij in 2010 al een keer voor twee jaar werd uitgesloten wegens het bezit van groeihormonen.

"Het is goed voor het tennis dat hij niet meer op de tour mag komen", aldus Murray. "Het betekent het einde van zijn carrière en hij mag niet eens bij toernooien komen of coach worden."

Voedingssupplement

Odesnik, die in 2009 in Houston zijn enige finale haalde van een ATP-toernooi, meldde woensdag in een verklaring dat hij stopt met tennisen en daar "diepbedroefd" over is.

Volgens de Amerikaan heeft hij zonder het te weten de anabole steroïde ingenomen, omdat ze in een voedingssupplement zaten.

Tennisser Odesnik vijftien jaar geschorst wegens doping