Roger Federer boekte woensdag in zijn partij in de achtste finales tegen Jack Sock zijn vijftigste zege bij prestigieuze toernooi van Indian Wells. De Zwitser is zeer tevreden met zijn vorm in Californië.

"Dit was met afstand mijn beste wedstrijd van het toernooi", zei Federer na zijn simpele zege (6-3 en 6-2) op de Amerikaan Sock, de nummer 58 van de wereld. "Ik ben heel blij met hoe ik serveer, dat was met name heel belangrijk."

De viervoudig toernooiwinnaar heeft in zijn vijftiende deelname in Indian Wells nog geen set verloren in zijn eerste drie partijen en won in zijn eerste duel met de 22-jarige Sock in de tweede set zelfs veertien punten op rij.

"Soms probeer je net wat extra's als je voor het eerst tegen iemand speelt", aldus Federer. "Spelers als Jack kunnen je verrassen met de manier hoe ze de bal raken. Hij heeft een heel goede service en veel power, dat kan het lastig maken."

De nummer twee van de wereld, die dit jaar nog maar één wedstrijd verloor, moet het in de kwartfinales opnemen tegen de Tsjech Tomas Berdych, die in drie sets te sterk was voor zijn landgenoot Lukas Rosol, de bedwinger van Robin Haase.

"We hebben al heel vaak tegen gespeeld", stelde Federer, die twaalf van zijn voorgaande achttien duels met Berdych winnend afsloot. "Hij speelt nu heel goed en lijkt nieuwe energie te hebben door zijn nieuwe team. Het zal een interessante partij worden."

Nadal

Bij winst wacht de Zwitser in de halve finales mogelijk een treffen met Rafael Nadal. De Spanjaard plaatste zich woensdag via een zege op Gilles Simon (6-2 en 6-4) voor de laatste acht.

"Dit was een heel belangrijke overwinning voor mij", vond de nummer drie van de wereld, die nu Milos Raonic treft. "Ik heb maar twee slechte games gespeeld."

Djokovic, Federer en Nadal naar laatste acht Indian Wells