Tennis

Hewitt en Jankovic naar grastoernooi Rosmalen

De organisatie van het ATP-toernooi van Rosmalen, de zogeheten Topshelf Open, heeft Jelena Jankovic en Lleyton Hewitt vastgelegd voor de komende editie in juni.

De 34-jarige Australiër, voormalig nummer één van de wereld, won het grastoernooi in 2001 waarna hij dat jaar op dezelfde ondergrond Wimbledon won. Begin volgend jaar neemt hij bij de Australian Open afscheid.

Jankovic bezette ook ooit de eerste plaats op de wereldranglijst. De Servische haalde in 2007 de finale op de banen naast het Autotron.

Het kwalificatietoernooi bij de vrouwen is uitgebreid om meer Nederlandse speelsters de kans te geven om mee te doen.

Verheugd

De Topshelf Open vindt dat jaar van 8 tot en met 14 juni plaats. Het toernooi wordt dit jaar een week eerder dan gebruikelijk afgewerkt omdat het grasseizoen nu vijf in plaats van vier weken duurt.

Toernooidirecteur Marcel Hunze is verheugd met die verandering. "De afgelopen tien jaar hebben we geprobeerd Hewitt terug te krijgen in Rosmalen, maar hij gaf net als steeds meer andere topspelers de voorkeur aan een week rust voor Wimbledon. Deze week biedt meer kans op wereldtoppers de komende jaren."

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie