Tennis

Haase in derde ronde Indian Wells onderuit tegen Rosol

​Robin Haase is dinsdag gestrand in de derde ronde van het Masterstoernooi in Indian Wells. De Nederlander moest in drie sets zijn meerdere erkennen in Lukas Rosol.

De Tsjechische nummer 29 van de wereld ontdeed zich op het Amerikaanse hardcourt in 2 uur en 32 minuten van de Hagenaar: 6-4, 6-7 (4), 7-6 (3).

De 27-jarige Haase slaagde er in het eerste bedrijf niet in om twee breakkansen te benutten en gaf zelf wel één keer zijn opslagbeurt weg, waardoor Rosol de leiding nam.

In de tweede set ging het lange tijd gelijk op, maar bij een stand van 5-4 en 6-5 leek de Nederlander voor de tweede keer gebroken te worden. Hij werkte echter zes wedstrijdpunten weg en dwong zo een tiebreak af. Daarin gunde hij zijn Tsjechische opponent slechts vier punten.

Haase putte vertrouwen uit die opsteker en kon ook in het derde bedrijf weer goed mee met zijn veel hoger geklasseerde tegenstander. De Hagenaar miste op de service van Rosol een matchpoint bij een stand van 5-4, waarna de Tsjech zijn opslagbeurt behield en vervolgens een break plaatste: 6-5.

De Nederlander knokte zich echter opnieuw terug in de partij en plaatste direct weer een break terug, waardoor een tweede tiebreak de beslissing moest brengen. Rosol toonde zich daarin sterker dan Haase.

Berdych

Rosol, die in de eerste ronde een bye kreeg en daarna te sterk bleek voor Martin Klizan, neemt het in de volgende op tegen zijn landgenoot Tomas Berdych, die de Amerikaan Steve Johnson naar huis stuurde.

Haase overleefde zondag verrassend de tweede ronde dankzij een stunt tegen Stan Wawrinka. De Nederlandse nummer 104 van de ATP-ranglijst won in drie sets van de eenmalig Grand Slam-winnaar.

Tip de redactie