Haase stunt tegen Wawrinka, Sijsling verliest van Nadal

Robin Haase heeft zondag voor een stunt gezorgd in de tweede ronde van het Masterstoernooi in Indian Wells. De Hagenaar was in drie sets te sterk voor de veel hoger aangeslagen Stan Wawrinka. Later op de dag verloor Igor Sijsling in twee sets van Rafael Nadal.

De sterk spelende Haase had 1 uur en 48 minuten nodig tegen de Zwitser: 6-3, 3-6 en 6-3. In de derde ronde stuit Haase op Lukas Rosol, die zich ontdeed van Martin Klizan.

In het eerste bedrijf plaatste de 27-jarige Haase zijn eerste break bij een stand van 3-3, om vervolgens ook zijn tweede kans te benutten en verrassend de leiding te nemen op het Amerikaanse hardcourt.

Haase, nummer 104 op de ATP-ranglijst, maakte indruk en dwong de matig serverende Zwitser tot het maken van fouten. De eenmalig Grand Slam-winnaar stelde het publiek hoorbaar teleur en wist zijn gebruikelijke niveau aanvankelijk geen moment te halen.

De nummer zeven van de wereldranglijst herpakte zich echter na een gelijk opgaand begin van de tweede set en noteerde in de zevende game zijn eerste break. Haase gaf niet veel later voor de tweede keer zijn servicebeurt weg en zag zijn Zwitserse opponent zo de stand gelijk trekken.

Overtuiging

In de zesde en zevende game van de derde en beslissende set deed de hoogst geklasseerde Nederlander goede zaken. Haase overleefde achtereenvolgens een breakpunt van Wawrinka en sloeg vervolgens de 4-3 op het scorebord in de opslagbeurt van de 29-jarige Zwitser.

Vervolgens kon de herboren Haase met sterk spel en vol overtuiging de laatste twee games binnenslepen en zich zo verrassend kwalificeren voor de derde ronde van het prestigieuze toernooi in het westen van de Verenigde Staten.

Haase was tot de tweede ronde in Californië doorgedrongen dankzij zijn eerste overwinning van het kalenderjaar, tegen Alex Bolt uit Australië. 

Sijsling

Sijsling zorgde niet voor een stunt. De Amsterdammer ging onderuit tegen Nadal: 4-6 en 2-6. Sijsling staat op de wereldranglijst 131 plekken lager dan Nadal, die de nummer drie van de wereld is.

De wedstrijd nam 72 minuten in beslag. Sijsling won slechts zeven punten op de opslag van de Spanjaard, die Indian Wells al drie keer won.

"Ik maakte weinig fouten en bewoog goed. Al met al een solide optreden", analyseerde Nadal na afloop.

In de eerste ronde rekende de 27-jarige Sijsling vrijdag af met de Serviër Filip Krajinovic: 6-4, 3-6 en 6-2.

Federer

Roger Federer haalde ten koste van de Argentijn Diego Schwartzman de derde ronde. Hij was tevreden na zijn zege van 6-4 en 6-2. 

''Ik denk dat ik het goed heb gedaan. Het is altijd fijn een toernooi goed te beginnen'', zei de Zwitser. Hij speelt nu tegen de Italiaan Andreas Seppi, die hem in januari versloeg op de Australian Open.

Tip de redactie