Novak Djokovic en Andy Murray hebben zondag zonder al te veel moeite de derde ronde bereikt van het masterstoernooi in Indian Wells.

Titelverdediger Djokovic rekende in Amerika resoluut af met de Cyprioot Marcos Baghdatis in twee sets: 6-1 en 6-3. De partij duurde nog geen uur. Djokovic, de nummer één van de wereld, jaagt in Indian Wells op zijn vierde titel.

Murray, begin dit jaar verliezend finalist op de Australian Open, rekende in de tweede ronde soepel af met Vasek Pospisil uit Canada. Hij won met dezelfde cijfers als Djokovic: 6-1 en 6-3. 

De Schot neemt het in de derde ronde op tegen Philipp Kohlschreiber uit Duitsland, die de Amerikaan Tim Smyczek versloeg: 6-3 en 6-1.

Cilic

Marin Cilic, die sinds november aan de kant stond met een schouderblessure, kon zijn rentree op de ATP Tour niet opluisteren met een overwinning. De Kroatische nummer tien van de wereld moest in de tweede ronde buigen voor Juan Monaco uit Argentinië met 6-4 en 6-4.

In het vrouwentoernooi aast Maria Sjarapova op haar derde titel. De Russin, die in 2006 en 2013 al eens won in Indian Wells, bereikte de derde ronde door een makkelijke zege op de Belgische Yanina Wickmayer. Het werd 6-1 en 7-5.