Roger Federer heeft zaterdag voor de zevende keer in zijn loopbaan het ATP-toernooi van Dubai op zijn naam geschreven. De 33-jarige Zwitser versloeg Novak Djokovic in de finale.

Federer was na een klein anderhalf uur van hoogstaand tennis te sterk voor de nummer één van de wereld: 6-3 en 7-5.

De 17-voudig Grand Slam-winnaar won het toernooi in de Verenigde Arabische Emiraten eerder in 2003, 2004, 2005, 2007, 2012 en 2014.

Djokovic was vier keer de beste in Dubai. De laatste zeven jaar ging de titel bij het ATP-500-toernooi altijd naar de Serviër of zijn Zwitserse rivaal.

Federer ging een stuk efficiënter om met zijn breekpunten. De nummer twee van de wereld benutte zelf twee uit twee kansen, terwijl hij op eigen service zeven breakpoints wegwerkte. 

Djokovic heeft nu 20 keer verloren van Federer in 37 onderlinge duels.

WTA Doha

Lucie Safarova kroonde zich tot eindwinnares bij het WTA-toernooi van Doha. De nummer vijftien van de wereld was in de finale te sterk voor tweevoudig winnares Victoria Azarenka uit Wit-Rusland: 6-4 en 6-3.

Safarova (28) vierde in Qatar haar zesde WTA-titel. Azarenka was in 2012 en 2013 de beste in Doha. Vorig jaar ging de hoofdprijs naar Simona Halep uit Roemenië.

De Tsjechische won twee jaar geleden in Québec voor het laatst een toernooi. Safarova had begin dit jaar wel succes in het dubbelspel, door samen met Bethanie Mattek-Sands de titel te pakken bij de Australian Open.