Kiki Bertens is dinsdag doorgedrongen tot de tweede ronde van het WTA-toernooi in Acapulco. Richel Hogenkamp redde het niet op het Mexicaanse hardcourt.

Bertens profiteerde van de opgave van haar tegenstandster Roberta Vinci. De als zesde geplaatste Italiaanse stond met 6-5 achter in de eerste set toen ze niet verder kon.

De 23-jarige Bertens begon zwak aan de partij door onder meer vijf dubbele fouten. De Wateringse kwam met 4-1 en 5-3 achter, maar won daarna drie games op rij. Vervolgens zag de nummer 73 van de wereld dat Vinci de strijd moest staken

Voor de Nederlandse was het haar tweede zege van het jaar in een hoofdtoernooi. Bij het Australian Open reikte ze tot de tweede ronde.

In Acapulco treft Bertens nu de winnares van het duel tussen de Bulgaarse Sesil Karatantsjeva en de pas 16-jarige Marie Boeskova uit Tsjechië. Beide speelsters staan niet in de top honderd van de wereldranglijst.

Hogenkamp

Hogenkamp verloor na bijna twee uur van de als vijfde geplaatste Timea Bacsinszky: 6-2, 2-6 en 6-3. Vorig jaar was de Zwitserse in het kwalificatietoernooi van Roland Garros ook al te sterk voor de Nederlandse, toen in twee sets.

Hogenkamp brak de nummer 37 van de wereld in de eerste set in de derde en zevende game en werkte haar enige breekpunt op eigen service weg: 6-2.

In de volgende twee sets won de 22-jarige Doetinchemse amper nog punten op haar tweede service en werd ze in totaal zes keer gebroken. Bacsinszky maakte de partij op 5-3 in de derde set af op haar tweede wedstrijdpunt.

Hogenkamp, de nummer 125 van de wereld, plaatste zich in Acapulco voor de derde keer dit jaar via drie zeges in de kwalificatie voor een WTA-hoofdtoernooi, maar verloor vervolgens steeds in de eerste ronde.

"Teleurgesteld. Ik had kansen om de wedstrijd naar me toe te trekken. De goede dingen neem ik mee en ik moet leren van de fouten'', schreef Hogenkamp na haar wedstrijd op Twitter.