Robin Haase is dinsdag in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Acapulco uitgeschakeld. De Oostenrijker Andreas Haider-Maurer was hem de baas: 6-3, 2-6 en 6-2.

Haase heeft dit seizoen nog geen partij gewonnen op de ATP Tour. De 27-jarige Hagenaar speelde op het Mexicaanse hardcourt zijn zevende toernooi van 2015 en verloor elke keer in de eerste ronde. De laatste vier partijen moest hij steeds in drie sets buigen.

Door de slechte resultaten is de Nederlander afgezakt naar plek 102 op de wereldranglijst.

Haase speelde in Acapulco voor het eerste tegen Haider-Maurer. In de eerste set benutte de Oostenrijker zijn beide breekpunten, waardoor hij de set met 6-3 won.

In het tweede bedrijf kwam Haase sterk terug. Hij kreeg liefst acht kansen om door de service van zijn tegenstander te gaan en verzilverde twee van die mogelijkheden.

In de derde en beslissende set serveerde Haider-Maurer zeer sterk en kon Haase nog maar twee punten maken op de opslag van de nummer 57 van de wereld. Na 1 uur en 46 minuten was het duel voorbij.

Sijsling

Sijsling verloor voor de vijfde keer in vijf partijen van de in Mexico als tweede geplaatste Ferrer: 6-3 en 7-6 (4).

De nummers 132 en 9 van de wereld hadden in de eerste set alle moeite om hun opslag te behouden. Sijsling moest zijn servicegame zelfs vier keer inleveren en benutte zelf maar drie van zijn vijf breekkansen: 6-3.

In het tweede bedrijf mocht de 27-jarige Amsterdammer op 5-3 serveren voor de set, maar Ferrer brak terug 'op love'. In de volgende game kreeg Sijsling nog twee break- en dus setpoints, maar hij benutte die niet en verloor de tiebreak vervolgens met 7-4.

De Spanjaard sloeg na iets minder dan anderhalf uur toe op zijn tweede matchpoint.

Sijsling won dit jaar twee duels in het hoofdschema van een ATP-toernooi. De Nederlander haalde aan het begin van deze maand de kwartfinales in Zagreb.