Wawrinka verwacht 'zware wedstrijd' tegen Berdych

Stan Wawrinka boekte zaterdagavond een zwaarbevochten zege op het Canadese servicekanon Milos Raonic en plaatste zich voor het eerst voor de finale van het ABN Amro-toernooi.

De mondiale nummer acht uit Zwitserland keek tevreden terug op de spannende partij. "Als je tegen Raonic speelt, weet je dat het slechts om een paar punten zal gaan. Ik concentreerde me op mijn eigen opslagbeurten en accepteerde dat hij heel hard serveert en veel aces slaat. Dat heeft zich uiteindelijk uitbetaald."

De Zwitser besliste het duel in twee tiebreaks. "Aan het eind van beide sets haalde ik een hoog niveau. Mijn opslag liep toen goed en ik wist veel returns te maken."

Wawrinka treft in de finale Tomas Berdych uit Tsjechië, die eerder op de dag veel te sterk was voor de Fransman Gilles Simon. De Zwitser won tien van de dertien onderlinge duels met de titelverdediger.

"Ik ben heel erg blij dat ik in de finale sta, dat is altijd speciaal. Tegen Berdych verwacht ik een zware wedstrijd, ondanks dat ik de laatste tijd veel van hem gewonnen heb. Ieder duel is weer anders."

"Berdych heeft een nieuwe coach en speelt sinds het begin van dit seizoen ijzersterk. Ook deze week is hij weer fantastisch met enkele snelle wedstrijden. Het wordt interessant om te zien of ik een manier vind om hem te verslaan", aldus de Zwitser.

Davis Cup

Wawrinka staat met veel vertrouwen op de baan in Ahoy. "Ik ben dit jaar goed bezig, met direct een titel in Chennai, een halve finale bij de Australian Open en nu mijn eerste ATP500-finale uit mijn loopbaan. Ik leef nu dag per dag en probeer mijn spel steeds te verbeteren. Ik weet dat de resultaten dan vanzelf komen."

Wawrinka besloot eerder deze week niet uit te komen voor het Davis Cup-team van Zwitserland in de eerste ronde tegen België, na de eindzege van vorig jaar.

"Het was een moeilijke beslissing. Ik speel nu elf jaar Davis Cup en geef altijd alles voor mijn land. Vorig jaar was het fantastisch om het toernooi te winnen, dit jaar wil ik het anders doen. Ik ben 29 jaar en dus niet jong meer. Daardoor moet ik meer aan mezelf denken en keuzes maken in mijn schema."

Wawrinka ten koste van Raonic naar finale ABN Amro-toernooi | Berdych: 'Wedstrijdplan heeft me geholpen tegen Simon'

Tip de redactie