Rojer wil met Haase meedoen aan dubbelspel op Olympische Spelen

Jean-Julien Rojer wil graag met Robin Haase meedoen aan het dubbeltoernooi op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016.

Dat zei de dubbelspecialist zaterdag na afloop van zijn gewonnen halve finale bij het ABN Amro-toernooi desgevraagd tegenover NU.nl.

"We zullen in aanloop naar de Olympische Spelen volgend jaar drie toernooien samen moeten dubbelen om in aanmerking te komen voor kwalificatie. Dat gaan we zeker doen. Het gaat om de Olympische Spelen, dat is belangrijk. Die kans heb je maar één keer in de vier jaar."

Rojer stond zaterdag tegenover Haase en de Duitser Andre Begemann in de halve eindstrijd van het dubbeltoernooi in Rotterdam. Samen met de Roemeen Horia Tecau versloeg hij zijn vaste dubbelpartner in de Davis Cup in twee sets.

De op Curaçao geboren Nederlander wil ook graag meedoen aan het gemengd dubbelspel in Rio. "Ik speel op Grand Slam-toernooien gemengd dubbel met de Duitse Anna-Lena Grönefeld, maar voor de Spelen moet ik dan tijdelijk met een Nederlandse gaan dubbelen." 

Krajicek

Rojer heeft nog geen Nederlandse vrouw benaderd. Michaëlla Krajicek heeft eerder aangegeven graag met Rojer te willen spelen in Brazilië.

Op de Olympische Spelen is het alleen mogelijk om met een landgenoot te dubbelen. De kwalificatie vindt plaats op basis van ranking. Rojer is de huidige nummer 13 op de wereldranglijst voor dubbelaars. In totaal kunnen 32 koppels meedoen aan het dubbeltoernooi bij de mannen en de vrouwen en 16 gemengde koppels.

Het toernooi vindt volgend jaar zomer plaats op hardcourtbanen die aangelegd worden in het Barra Olympic Park.

Rojer verslaat Haase en bereikt dubbelfinale

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie