Berdych stelt dat wedstrijdplan cruciaal was tegen Simon

Tomas Berdych verloor zes van zijn negen eerdere ontmoetingen met Gilles Simon, maar had zaterdag weinig problemen met de Fransman in de halve finale van het ABN Amro-toernooi.

Berdych gunde Simon slechts drie games in een partij van een klein uur: 6-1 en 6-2.

De titelverdediger uit Tsjechië was na afloop erg tevreden over zijn optreden in Ahoy. "Ik speelde een erg goede wedstrijd en kan eigenlijk niets bedenken wat niet lekker liep. Vanaf het begin ging het solide."

Sleutel voor zijn succesvolle optredens deze week is naar eigen zeggen het wedstrijdplan wat hij voor iedere partij samen met zijn coach Dani Vallverdu opstelt.

"Dat is een verschil met mijn vorige coaches, hij focust daar echt op. We besteden daar veel tijd aan, ook al werken we nog maar een paar maanden samen. Het heeft duidelijk effect, daar ben ik erg blij mee", aldus Berdych.

Geduld

De mondiale nummer zeven wilde niet in details treden over wat hij zaterdag tegen Simon anders deed dan in zijn eerdere wedstrijden tegen de Fransman. "We spelen nog vaker tegen elkaar, hij is slim genoeg om daar iets mee te doen."

"Het ging er vooral om dat ik in de partij het geduld heb bewaard en op de juiste momenten voor de juiste bal koos. In het verleden wilde ik soms te graag en begon ik fouten te maken. Vandaag was ik geduldig en speelde ik aanvallend op de juiste momenten."

Berdych hoopt zondag voor het eerst in zijn loopbaan een titel te verdedigen. Hij treft dan in de eindstrijd Stan Wawrinka of Milos Raonic. "Ik doe graag dingen voor het eerst. Ik hoop dat het lukt."

Berdych verslaat Simon en bereikt finale ABN Amro-toernooi | Wawrinka: 'Ik verwacht zware eindstrijd tegen Berdych' | Overzicht: Speelschema ABN Amro-toernooi

Tip de redactie