Wawrinka en Raonic plaatsen zich voor halve finales in Rotterdam

Stan Wawrinka heeft zich vrijdag bij de laatste vier van het ABN Amro-toernooi gevoegd. De Zwitser rekende in zijn kwartfinale in twee sets af met Gilles Müller uit Luxemburg: 7-6 (3) en 6-3.

Beide spelers waren in de eerste set zeer aan elkaar gewaagd en verloren op eigen service zelden een punt. Wawrinka kreeg in de vijfde game één breekpunt, maar wist die niet te verzilveren.

Wawrinka sloeg in de tiebreak wel toe en pakte bij een 6-3 stand de eerste set. De halve finalist op de Australian Open kwam niet goed uit de startblokken in de tweede set en werd gelijk gebroken.

Wawrinka herstelde zich echter snel en forceerde in de zesde game de beslissing. Met een fraaie backhand ging de Zwitser door de opslag van Müller heen en maakte hij niet veel later een einde aan de wedstrijd.

De als vierde geplaatste Wawrinka speelt in de halve finale tegen Milos Raonic. De Canadese nummer twee van de plaatsingslijst had het in de eerste set moeilijk met Sergei Stachovski, maar versloeg de Oekraïner uiteindelijk alsnog: 2-6, 6-3 en 6-4.

Tip de redactie