Andy Murray voelde vrijdag in Ahoy vrijwel alles misgaan tegen Gilles Simon. De Brit verloor zijn kwartfinale op het ABN Amro-toernooi in twee sets: 6-4 en 6-2.

"Mijn timing was verkeerd, ik was te langzaam en raakte de ballen vanaf de achterlijn niet goed'', zei de als eerste geplaatste Murray na afloop.

Murray maakte tegen de Fransman liefst 27 fouten en werd vijf keer gebroken. "Eigenlijk liep het al niet vanaf het begin van de wedstrijd. Misschien had ik geduldiger moeten zijn, waardoor ik wat fouten had kunnen voorkomen."

De winnaar van 2009 won de voorgaande twaalf partijen van Simon, maar van onderschatting was volgens de 27-jarige Murray geen sprake. "Ik wist uit ervaring dat het altijd moeilijke wedstrijden zijn tegen Gilles."

Kansen

Simon, die twee keer eerder de halve finale haalde in Rotterdam, besefte op zijn beurt dat hij in eerdere confrontaties met Murray al dicht bij een zege was geweest.

"In die vorige duels had ik kansen, maar verzuimde ik die te benutten", aldus Simon, die zaterdag in de halve eindstrijd Tomas Berdych treft.

Opvallend is dat de nummer 19 van de wereld in onderlinge ontmoetingen met Berdych een voorsprong heeft van 6-3. "Ik hoop die positieve score te kunnen uitbreiden. Ik ga mijn best doen om dit keer wel de finale te bereiken."

Overzicht: Speelschema ABN Amro-toernooi