Wawrinka verheugt zich op 'interessante' partij tegen Muller

Stan Wawrinka leek donderdag even op weg naar uitschakeling in Ahoy toen hij in de tiebreak van de eerste set nauwelijks iets in te brengen had tegen Guillermo Garcia-Lopez. 

In set twee en drie stelde de Zwitser orde op zaken, waardoor hij toch de kwartfinales van het ABN Amro-toernooi bereikte.

Wawrinka was veel gelukkiger met zijn optreden dan een dag eerder in zijn partij tegen de Nederlander Jesse Huta Galung. "Het verschil met woensdag was dat ik nu meer gewend was aan de omstandigheden. Ik speelde veel beter."

"Garcia-Lopez was vooral de eerste set erg goed, maar ik bleef positief ondanks het verlies van die set. Ik bleef vechten en dat betaalde zich uit. Zeker aan het einde van de wedstrijd was ik erg tevreden over mijn spel."

De mondiale nummer acht erkende dat Garcia-Lopez aan het eind van de eerste set het beste van het spel had.

"Hij speelde natuurlijk met veel vertrouwen door zijn toernooiwinst in Zagreb afgelopen week. Garcia-Lopez is vooral vanaf de baseline erg sterk en heeft weinig zwakke punten. Daardoor probeerde ik voortdurend aanvallend te spelen en veel naar het net te komen."

Zijn opslag was volgens Wawrinka de sleutel tot succes. "Het was belangrijk dat mijn service in de tweede en derde set veel beter ging lopen. Dat heeft me veel geholpen. Ik ben iets minder hard gaan serveren, zodat ik minder fouten maakte met mijn eerste opslag. Daardoor kreeg ik meer ritme."

Muller

De Zwitser treft in de kwartfinales Gilles Muller. De Luxemburger won woensdag verrassend in twee sets van Grigor Dimitrov. 

"Dat zal een lastige wedstrijd worden. Er ligt hier een snelle baan, dat is goed voor zijn spel", doelt Wawrinka op de harde opslag van de Luxemburger. 

"Hij zal zich goed voelen na zijn twee overwinningen hier. Het zal van mij afhangen hoe de partij gaat lopen. Ik moet aanvallend spelen vanaf de baseline en zorgen dat Muller achterin blijft. Het wordt een interessante partij."

Door een tweet eerder op de dag had Wawrinka al een kleine sneer uitgedeeld naar zijn komende tegenstander. Muller gaf dinsdag vanwege ziekte op in het dubbeltoernooi in Rotterdam, maar verscheen woensdag wel gewoon op de baan voor zijn enkelpartij tegen Dimitrov.

"Iedereen vond dat vreemd. Als je opgeeft in het dubbeltoernooi omdat je ziek bent is het raar dat je de volgende dag wel weer kunt spelen in de single."

Overzicht: Speelschema ABN Amro-toernooi

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie