Wawrinka en Raonic plaatsen zich voor kwartfinales in Rotterdam

Stan Wawrinka heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam. De Zwitser won in drie sets van de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez: 6-7 (1), 6-4 en 6-2.

Garcia-Lopez, nummer 27 van de wereldranglijst, plaatste al in de eerste game van de partij een break, maar Wawrinka herstelde die achterstand een game later al. Daarna ontstond een mooi gevecht vanaf de baseline, waarin beide spelers elkaar weinig toegaven.

De mondiale nummer acht uit Zwitserland kreeg bij 6-5 op de service van Garcia-Lopez drie setpunten, maar kon die niet benutten. De Spanjaard bleek over stalen zenuwen te beschikken en kwam iedere keer met een nog scherpere bal tegen de baseline aan.

Mede door twee knappe dropshots kwam Garcia-Lopez in de beslissende tiebreak al snel op een 6-1 voorsprong. Hij benutte direct zijn eerste setpunt door een backhand in het net van Wawrinka.

Ook het tweede bedrijf ging het gelijk op tot de stand van 4-4. De opslag van Garcia-Lopez haperde even en Wawrinka profiteerde direct door een break te plaatsen.

Opslagen

Met een ace benutte de Zwitser zijn eerste setpunt. Het was illustratief voor zijn sterke opslagen in de tweede set. Wawrinka sloeg 92 procent van zijn eerste services in.

De Zwitser behield de overhand in de derde set en ging direct nog een keer door de opslag van Garcia-Lopez. Daarmee was het verzet van de Spanjaard definitief gebroken. Hij won nog slecht twee games. Wawrinka benutte na een partij van ruim twee uur zijn eerste wedstrijdpunt.

Wawrinka won ruim twee weken geleden bij de Australian Open in vier sets van de Spanjaard, die vorige week het toernooi van Zagreb op zijn naam schreef.

Wawrinka treft in de kwartfinales Gilles Mulles. De Luxemburger was woensdag verrassend te sterk voor Grigor Dimitrov.

Raonic

In navolging van Wawrinka plaatste ook Milos Raonic zich voor de kwartfinales in Rotterdam. De als tweede geplaatste Canadees was in twee sets te sterk voor de Italiaan Simone Bolleli: 6-3, 7-6 (2).

De 24-jarige Raonic was op eigen service ongenaakbaar, mede dankzij zeventien aces. Raonic had aan één break genoeg om de eerste set naar zich toe te trekken en besliste de partij daarna in de tiebreak.

De nummer zes van de wereld moest in de eerste ronde nog diep gaan om zich in drie sets te ontdoen van de Rus Andrei Koeznetsov.

Raonic neemt het vrijdag op tegen Sergei Stachovski om een plek bij de laatste vier.

Murray alleen niet blij met opslag tegen Pospisil | Berdych: 'Nieuwe coach brengt frisse blik op mijn spel' | Overzicht: Speelschema ABN Amro-toernooi

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie