Murray alleen niet blij met opslag tegen Pospisil

Andy Murray sloeg uit frustratie een racket kapot in de tweede set tegen Vasek Pospisil, maar keek na afloop toch tevreden terug op zijn overwinning in twee sets (6-4 en 7-5) bij het ABN Amro-toernooi.

"Ik serveerde niet goed vandaag, zeker niet in de tweede set, maar de rest ging wel prima. Toen het nodig was kon ik mijn spel verbeteren en bleef ik constant en zonder fouten”, aldus de Schot na afloop.

Pospisil leek in het tweede bedrijf op weg naar setwinst. "Ik stond al snel een break voor, maar moest die voorsprong ook gelijk weer inleveren. Daarna plaatste hij nog een keer een break en mocht hij zelfs voor de set serveren."

Cruciaal was volgens de mondiale nummer vier het setpunt voor Pospisil bij 5-4. "Die rally was erg zwaar. Volgens mij waren het maar liefst dertig slagen. Ik liet hem het meeste lopen en wist het punt daardoor te winnen. Hij kreeg daarna opnieuw een waarschuwing van de scheidsrechter omdat hij te veel tijd nam tussen de punten. Dat hielp mij ook."

Schelden

Pospisil moest door die tweede waarschuwing direct een tweede service slaan en moest vervolgens een break toestaan. Hij schold daarna de scheidsrechter uit.

"Na die lange rally vond ik het wel normaal hij iets meer tijd nam, dus de scheidsrechter had zich iets flexibeler op kunnen stellen. Aan de andere kant kreeg ik ook een waarschuwing van hem omdat ik meer tijd nam dan 25 seconden tussen de punten. Regels zijn wel regels”, aldus Murray.

De Schot vindt dat er meer duidelijkheid moet komen voor de spelers over de tijd tussen de punten. "Nu doe ik het op gevoel, want er is geen klok op de baan. Dat is soms wel frustrerend."

Fysiek

Fysiek voelt Murray zich goed. "Ik heb nu geen last meer van mijn jetlag na de Australian Open, dus ik hoef ook niet meer perse in de middag te spelen. Voor de eerste wedstrijd had ik dat wel aangevraagd."

"In het begin van de tweede set had ik wat last van mijn knie, maar dat ging gelukkig ook weer weg. Ik moest ver reiken met mijn backhand om een bal uit de hoek te halen. Hij kreeg aan het eind van de wedstrijd ook last van zijn rug, het werd in de tweede set een fysiek zware partij."

Murray speelt door zijn overwinning vrijdag in de kwartfinales tegen Gilles Simon.

Overzicht: Speelschema ABN Amro-toernooi

Tip de redactie