Titelverdediger Tomas Berdych heeft zonder al te veel problemen zijn eerste twee partijen bij het ABN Amro-toernooi gewonnen en staat in de kwartfinales.

Donderdag moest Andreas Seppi in drie sets zijn meerdere erkennen in de Tsjech (6-0, 3-6 en 6-3).

"Het ging vrij solide vandaag. Het is nooit makkelijk om tegen Andreas Seppi te spelen. Hij speelt de laatste weken erg goed. Bij de Australian Open won hij van Roger Federer en haalde daarna de finale in Zagreb", stelde Berdych na afloop.

"In de eerste set haalde ik een hoog niveau. Tijdens de tweede set ging hij opeens veel beter spelen, toen verloor ik mijn opslag een beetje ongelukkig. Daarna vond ik gelukkig een manier om toch weer het beste van het spel te krijgen en won ik."

Murray

De Tsjech wil nog niet vooruitkijken naar een mogelijke halve finale tegen Andy Murray, wat een herhaling zou betekenen van de halve finale bij de Australian Open.

"Ik concentreer me alleen op de volgende partij. Eerst moet ik vrijdag Gaël Monfils verslaan. Dat is opnieuw een lastige tegenstander, waartegen ik beter zal moeten spelen dan vandaag."

Murray heeft bij toernooidirecteur Richard Krajicek aangegeven liever in de middag te spelen vanwege zijn jetlag. Berdych, die zelf geen last meer heeft van een jetlag, kan zich dat voorstellen.

"Hij haalde de finale en is daardoor toch vier dagen langer in Melbourne geweest. Toch denk ik dat we allemaal professioneel en ervaren genoeg zijn om met het tijdsverschil om te gaan. Een week is genoeg om je aan te passen."

Coach

Berdych werkt sinds dit jaar met coach Dani Vallverdu, de oude coach van Murray. "Hij brengt een frisse blik op mijn spel en is vooral tactisch erg goed. Daarnaast heeft hij veel ervaring. Daar ben ik erg blij mee."

Berdych vindt het lastig om te zeggen hoeveel aandeel zijn nieuwe coach heeft in zijn prestaties. "Het is teamwork. Je moet het zien als een compleet team rond mij heen."