Wawrinka stelt dat hij beter moet serveren in tweede ronde

Stan Wawrinka had woensdag verrassend veel moeite om in de eerste ronde van het ABN Amro-toernooi te winnen van de 240 plaatsen lager geklasseerde Jesse Huta Galung.

De mondiale nummer acht versloeg de Nederlander uiteindelijk in drie sets, maar maakte vooral in de tweede set veel fouten. Hij erkende na afloop dat zijn optreden niet vlekkeloos was.

"Het is nooit makkelijk om goed te spelen in de eerste ronde. Ik moest me aanpassen aan de baan en de omstandigheden. Door de snelle baan had ik moeite om controle over de bal te houden. Het was niet mijn beste wedstrijd, maar gelukkig wist ik wel te winnen."

De Zwitser zei twee weken geleden na zijn uitschakeling in de halve finale van de Australian Open 'mentaal dood' te zijn. Hij verloor in Melbourne van de latere winnaar Novak Djokovic.

"Nu gaat het weer goed met me. Ik ben blij om weer op de baan te staan hier. Het is een goed toernooi in Rotterdam met een fantastisch groot centre court."

"Om de batterij weer op te laden ben ik een week thuis geweest om te rusten. Ik heb vooral tijd doorgebracht met mijn dochter en vrienden opgezocht. Het seizoen is heel lang dus je moet af en toe even tijd voor jezelf nemen."

Garcia Lopez

Wawrinka treft donderdag Guillermo Garcia Lopez in de tweede ronde. Hij won twee weken geleden van de Spanjaard op de Australian Open in vier sets. Vorig jaar op Roland Garros was Garcia Lopez de sterkste.

"In Australië speelden we een spannende wedstrijd. Het is nooit makkelijk om tegen hem te spelen. Garcia Lopez is vooral vanaf de baseline erg goed en zal met veel zelfvertrouwen spelen, want hij won vorige week het toernooi van Zagreb. Hij heeft daar laten zien goed indoor te kunnen spelen."

"Ik zal donderdag beter moeten spelen dan in de eerste ronde om te winnen. Het is vooral belangrijk dat ik beter serveer en aanvallend speel."

Wawrinka deed tien jaar geleden voor het laatst mee aan het ABN Amro-toernooi. "Ik wilde vorig jaar al terugkomen, maar moest toen afzeggen wegens een blessure. Nu ben ik blij om weer terug te zijn na zo'n lange tijd. Het is een van de beste indoortoernooien."

Huta Galung: 'Verschil met Wawrinka viel reuze mee' | Overzicht: Speelschema ABN Amro-toernooi

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie