Jesse Huta Galung keek ondanks zijn nederlaag tegen Stan Wawrinka positief terug op zijn optreden bij het ABN Amro-toernooi in Rotterdam.

"Ik stond goed te spelen en had vooraf gedacht dat het verschil tussen ons groter zou zijn qua snelheid. Dat viel reuze mee", stelde de geboren Haarlemmer.

Wawrinka staat als nummer acht van de wereld 240 plekken hoger dan Huta Galung op de ATP-ranking. Dat was alleen op de belangrijke momenten te merken.

"Er waren wat kansjes die ik had moeten pakken en ik werd in de derde set knullig gebroken. Ik zit hier toch met gemengde gevoelens, want er had meer ingezeten."

Top honderd

De 29-jarige Huta Galung zakte mede door blessureleed in een jaar tijd van de 91e plek naar plaats 248 op de wereldranglijst. De huidige nummer vijf van Nederland is vol vertrouwen dat hij zich gaat terugvechten.

"Volgend jaar sta ik weer in de top honderd tijdens het toernooi van Rotterdam", deed Huta Galung een stevige belofte. Hij heeft er geen moeite mee dat hem een periode van challengers spelen te wachten staat.

"Ik wil zeker nog vijf jaar door spelen en heb in 2013 nog een waanzinnig goed jaar gehad. Toen heb ik laten zien dat ik de top honderd aan kan en dat is straks ook weer mogelijk."

Alle Nederlandse mannen dreigen na deze week buiten de top honderd van de wereld te vallen. "Er is even een mindere periode, maar nog niet zo lang geleden stonden we er met vijf man. Het kan zomaar de andere kant op vallen."

Overzicht: Speelschema ABN Amro-toernooi