Murray content met 'scherpe' start in Ahoy

Andy Murray was woensdag tevreden met zijn winst op Nicolas Mahut in de eerste ronde van het ABN Amro-toernooi. De Fransman pakte slechts vijf games: 6-3 en 6-2.

"Hij speelt veel aanvallender dan de meeste spelers, dus ik moest scherp zijn en goed bewegen. Dat is gelukt", aldus de nummer één van de plaatsingslijst na afloop.

Qualifier Mahut maakte het Murray vooral in de tweede set lastig door zes breakpoints af te dwingen. De Schot moest één break toestaan, maar liet het niet verder komen.

"Ik kwam met een paar goede ballen op belangrijke momenten. Het was een goed niveau. Ik zat er vanaf het begin kort op en mijn intensiteit was goed."

Lichaam

De 27-jarige Murray had rekening gehouden met een stroeve start, omdat de van Novak Djokovic verloren finale van de slopende Australian Open pas tien dagen geleden was.

"Maar ik merkte dat ik me goed heb voorbereid. Ik kwam hier ook vroeg om aan de omstandigheden te wennen en mezelf een goede kans te geven. In eerdere jaren zou ik later naar dit soort toernooien komen, dus dit was een bewuste keuze."

"Donderdag zal pas blijken hoe ik er fysiek voor sta. De omstandigheden zijn hier anders dan in Australië en ik zal elke dag moeten spelen. Daar moet mijn lichaam aan wennen, al zijn de partijen natuurlijk wel een stuk korter."

Tweede coach

De nummer vier van de wereld durft zichzelf nog geen favoriet te noemen na zijn sterke optreden tegen Mahut, hoewel Tomas Berdych en Milos Raonic het een stuk moeilijker hadden.

"Ik heb weinig kunnen zien, maar veel spelers hebben natuurlijk al twee of tweeënhalve week indoor gespeeld. En de speelstijl van Mahut ligt me goed, dat maakt het ook anders."

Vasek Pospisil is de volgende opponent van Murray. De Canadees staat net als Mahut bekend om zijn sterke service. Murray trof hem een keer eerder, vorig jaar op de indoorbanen van Wenen zegevierde hij met twee keer 6-4. "Het gaat zwaar worden. Hij serveert goed en is een goede atleet."

Murray is in Ahoy zonder zijn vaste coach Amélie Mauresmo. De Française is maar 25 weken beschikbaar voor de Brit, die er daarom aan denkt om nog een tweede coach aan te stellen. In eerste instantie leek Murray daarover te twijfelen, maar hij is nu vastbesloten en zal waarschijnlijk binnenkort met een naam komen.

"Ik wil niet met coaches praten tijdens een toernooi omdat ik dan afgeleid kan raken. Dat doe ik tussen toernooien door als ik een beetje rust heb. Dan is er genoeg tijd om te praten en communiceren met wie het ook mag zijn", blijft Murray geheimzinnig.

Murray probleemloos naar tweede ronde in Rotterdam | Overzicht: Speelschema ABN Amro-toernooi

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie