Robin Haase is er woensdag voor de vijfde keer op rij niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam.

De Hagenaar ging in drie sets onderuit tegen Andreas Seppi. De Italiaan zegevierde na twee uur en een kwartier tennis met 6-7 (5), 6-3 en 6-3.

Haase, die bij de Australian Open geplaagd werd door ziekte, is het jaar dramatisch begonnen. De nummer 90 van de wereld heeft nog geen partij gewonnen.

Toernooidirecteur Richard Krajicek gaf Haase een wildcard voor de 42e editie van het evenement in Ahoy nadat hij vorig jaar ontbrak om in Zuid-Amerika te spelen.

Daar haalde Haase de kwartfinale in Buenos Aires. Door het verlies van die punten op de ATP-ranking gaat hij nu waarschijnlijk wegvallen uit de top honderd.

Bekijk de hoogtepunten:
Bekijk de hoogtepunten:

Geen vertrouwen

De 27-jarige Haase begon nog voortvarend aan het duel voor eigen publiek. Hij brak Seppi meteen in de eerste game, maar liet zich vervolgens meteen terugbreken.

Aan het einde van de set nam Haase een 5-3 voorsprong en kwam zijn opponent weer terug. De tiebreak was daarna toch een prooi voor de Nederlander, die wel twee setpoints verspeelde.

De gewonnen set zorgde niet voor het gewenste vertrouwen bij Haase, want in de tweede set ging het snel mis. Seppi brak hem meteen en deed dat daarna nog een keer om de set met 6-3 te winnen. De derde set kende een soortgelijk beeld en ging met dezelfde cijfers naar de mondiale nummer 35.

Haase verloor vorige week bij het ATP-toernooi van Zagreb ook al in de eerste ronde van Seppi. De Zuid-Europeaan, die Roger Federer vorige maand uitschakelde op de Australian Open, strandde vervolgens pas in de finale. Seppi speelt in Rotterdam nu tegen titelverdediger Tomas Berdych.

Haase spreekt van frustrerende nederlaag tegen Seppi | Overzicht: Speelschema ABN Amro-toernooi