Titelverdediger Berdych en Monfils ronde verder in Rotterdam

Titelverdediger Tomas Berdych is dinsdag relatief eenvoudig doorgedrongen tot de tweede ronde van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam.

De Tsjech gunde zijn Duitse opponent Tobias Kamke in anderhalf uur tijd zes games: 6-1 en 7-5.

Hoewel de mondiale nummer zeven met groot machtsvertoon leek af te stevenen op een eenvoudige zege, gaf hij in de tweede set een comfortabele voorsprong weg. Kamke knokte zich terug tot 5-5, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven.

Berdych stuit in de tweede ronde op de winnaar van de partij tussen de Nederlander Robin Haase en de Italiaan Andreas Seppi, die het woensdag tegen elkaar opnemen.

De 29-jarige Tsjech werd als derde toegelaten tot het toernooi in Rotterdam, dat hij vorig jaar op zijn naam schreef door Marin Cilic in de eindstrijd te verslaan. Kamke, de nummer 99 van de ATP-ranglijst, mocht als 'lucky loser' meedoen na de afmelding van de zieke Pool Jerzy Janowicz.

Monfils

Gaël Monfils had maar iets meer dan een uur nodig tegen zijn landgenoot Edouard Roger-Vasselin: 6-3, 6-2. De nummer 21 van de wereld treft in de tweede ronde de Spanjaard Roberto Bautista Agut.

Titelhouder Berdych voelt zich beter dan vorig jaar in Rotterdam | Raonic gelooft ondanks moeizaam debuut in toernooizege | Overzicht: Speelschema ABN Amro-toernooi

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie