Raonic droomt na moeizaam debuut van zege in Rotterdam

Milos Raonic worstelde zich dinsdag via een zware driesetter naar de tweede ronde van het ABN Amro-toernooi, maar was desondanks tevreden met zijn debuut in Rotterdam.

"Het was moeilijk om weer te spelen na de Australian Open. Ik had wat tijd nodig en maakte een paar onnodige fouten", aldus de Canadees over zijn partij tegen Andrei Koeznetsov.

De Russische qualifier won de eerste set via een tiebreak, waarna Raonic de tweede met 6-1 naar zich toe trok. In de derde set boog Koeznetsov pas bij 7-5 voor de nummer zes van de wereld.

"Ik wist me goed terug te vechten. Dat is één van mijn belangrijkste kwaliteiten om wedstrijden eruit te slepen. Mensen zien dat alleen niet vaak door de snelheid waarmee ik punten maak", legt het servicekanon uit.

Grote stappen

De 24-jarige Raonic denkt ver te kunnen komen in Ahoy. "Indoorhardcourt is mijn favoriete ondergrond. Daar ben ik mee opgegroeid. Het zou een eer zijn om mijn naam straks als winnaar terug te vinden in het stadion. Ik geloof dat het kan."

Raonic maakte vorig jaar naam door de halve finale van Wimbledon te halen. Hij gelooft dat de eindstrijd van een Grand Slam-toernooi ooit haalbaar is. "Zolang ik me blijf verbeteren, komen de resultaten wel. Ik heb in de afgelopen zestien maanden grote stappen voorwaarts gemaakt."

Toch blijft het vanwege de volle kalender moeilijk voor topspelers om zich wekelijks van hun beste kant te laten zien. "Het is elke keer weer mijn schema managen. Je kunt behalve de Grand Slams niet overal fris zijn. Dan komt het op vechten aan."

Overzicht: Speelschema ABN Amro-toernooi | Raonic moeizaam naar tweede ronde ABN Amro-toernooi

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie