Dimitrov stelt dat toernooien als in Rotterdam ondergewaardeerd zijn

Grigor Dimitrov brak na zijn zwaarbevochten zege op Paul-Henri Mathieu in Rotterdam een lans voor de kleinere toernooien op de tenniskalender.

"De laatste maanden denkt iedereen dat het alleen om de Grand Slams gaat", aldus de Bulgaar bij het ABN Amro-toernooi.

"Maar weet je wat? Er zijn nog 24 of 25 weken en dan wil iedereen ook presteren. Dat wordt een beetje genegeerd, ik vind geen enkel ATP-evenement minderwaardig."

"Ook de 250- en 500-toernooien (zoals Rotterdam, red.) willen ons zo goed mogelijk ondersteunen en dat wordt vaak ondergewaardeerd."

Dimitrov, die wordt gezien als een van de bedreigers van de huidige top vier in het tennis, is van plan om altijd te blijven terugkeren naar evenementen zoals in Ahoy. "Ik zal zeker terugkomen, ook als ik ooit een Grand Slam-toernooi heb gewonnen."

Ongemakkelijk

De huidige nummer elf van de wereld moest maandag diep gaan om Mathieu opzij te zetten. De Fransman liet twee matchpoints onbenut en beschuldigde Dimitrov van onsportief gedrag in de tiebreak van de tweede set.

"Het was een ongemakkelijk moment. De umpire corrigeerde een beslissing van de lijnrechter en mijn challenge was correct. Hij vond dat ik hem het punt moest geven, maar daar was ik het niet mee eens."

"Ik vind juist dat ik altijd netjes en eerlijk ben, maar ik zou het vast ook niet goed opnemen als ik uiteindelijk verlies. Maar no hard feelings hoor."

Voldoening

De 23-jarige Dimitrov, in 2013 nog halve finalist in Rotterdam, put voor de rest van het toernooi moed uit het wegwerken van matchpoints. "Dit soort partijen is nooit makkelijk, maar geeft ook voldoening. Door hard te werken dwing ik dat geluk af."

De nummer vijf van de plaatsingslijst zou met die spirit een kanshebber voor de titel kunnen zijn. "Het overleven van matchpoints geeft je de gedachte dat het ondanks alles kan. Het geeft geen garanties, maar ik ga ervoor en het is mogelijk als ik de juiste dingen doe."

Dimitrov ontsnapt tegen Mathieu in eerste ronde Rotterdam | Overzicht: Speelschema ABN Amro-toernooi

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie