Raonic met veel moeite naar tweede ronde ABN Amro-toernooi

Milos Raonic heeft zich dinsdag met zeer veel moeite geplaatst voor de tweede ronde van het ABN Amro-toernooi.

De als tweede gerangschikte Canadees had drie sets nodig om zich van de Russische qualifier Andrei Koeznetsov te ontdoen: 6-7 (5), 6-1 en 7-5.

De partij duurde bijna twee uur. Raonic sloeg negentien aces bij zijn debuut in Rotterdam en wist de service van zijn opponent vier keer te breaken.

In de tweede ronde moet hij het opnemen tegen de Italiaan Simone Bolelli. Raonic zou vorig jaar al naar Ahoy komen, maar moest zich toen geblesseerd afmelden.

Fouten

Koeznetsov begon zeer sterk aan de partij met een break in de vierde game. Raonic knokte zich terug, maar verloor de set door veel onnodige fouten in de tiebreak.

In set twee speelde de nummer zes van de wereld een stuk beter en trok hij binnen 24 minuten de stand gelijk. Raonic verloor daarin geen enkel punt op zijn eerste service en sloeg op zijn beide breakpoints toe.

In de beslissende set maakte Koeznetsov het hem wel weer moeilijk. De mondiale nummer 88 kon het tempo tot 5-5 bijbenen, maar moest daarna toch capituleren.

Vasek Pospisil, landgenoot van Raonic, plaatste zich ook voor de laatste zestien door Philipp Kohlschreiber uit Duitsland met 6-4 en 6-2 te verslaan. Sergiy Stakhovksy versloeg zijn Spaanse opponent Marcel Granollers: 6-2 en 7-6 (7).

Simon

Gilles Simon verzekerde zich ook van een plek in de tweede ronde in Rotterdam. De als achtste geplaatste Fransman ontdeed zich in drie sets van de Portugees Joao Sousa: 5-7, 6-3 en 6-2.

Simon begon voortvarend aan het duel in Ahoy en kwam op een 5-1 voorsprong in de eerste set. Vervolgens zakte de mondiale nummer negentien ver terug in niveau en verloor zes games op rij. Sousa, nummer 46 van de wereld, pakte daardoor de eerste set met 7-5.

Simon stelde orde op zaken in de tweede en derde set. Hij plaatste in totaal drie breaks en won alsnog na een partij van twee uur en twintig minuten.

De Fransman treft in de tweede ronde zijn landgenoot Jeremy Chardy. Hij zag op baan 1 zijn tegenstander Julien Benneteau bij 3-3 in de eerste set opgeven met een bovenbeenblessure.

Raonic gelooft ondanks moeizaam debuut in toernooizege | Overzicht: Speelschema ABN Amro-toernooi

Tip de redactie