Dimitrov overleeft met moeite eerste ronde in Rotterdam

Grigor Dimitrov heeft maandag ternauwernood de tweede ronde bereikt van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam.

De als vijfde geplaatste Bulgaar moest alle zeilen bijzetten om zich te ontdoen van Paul-Henri Mathieu: 4-6, 7-6 en 6-2.

De partij in Rotterdam duurde meer dan twee uur. Lange tijd zag het er niet naar uit dat Dimitrov zijn Franse opponent zou verslaan.

Nadat Mathieu de eerste set had gewonnen, kreeg hij in het tweede bedrijf op een 5-4 voorsprong twee matchpoints. Die wist Dimitrov echter te overleven.

In de daaropvolgende tiebreak was de Bulgaar met 7-2 duidelijk de betere. In de derde set maakte hij het karwei met 6-2 af.

Muller

Later op de avond bereikte ook Gilles Muller de tweede ronde in Rotterdam. De Luxemburger rekende in drie sets af met de Belg David Goffin: 7-6 (5), 6-7 (6) en 6-3.

De partij werd pas tegen 00.30 uur beslist. In het gelijkopgaande duel, waarin 43 aces werden geslagen en er slechts één break viel te noteren, had Muller in de beslissende set uiteindelijk net iets meer inhoud dan Goffin.

Eerder op de dag verloor het toernooi in Rotterdam de als zesde geplaatste Ernests Gulbis. De Let ging tegen de Oostenrijker Dominic Thiem in twee sets onderuit.

Overzicht: Speelschema ABN Amro-toernooi

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie