Murray weerspreekt problemen met Djokovic na Australian Open

Andy Murray vindt het niet nodig om na de finale van de Australian Open een verzoenend gesprek te voeren met Novak Djokovic.

De Schot sprak na afloop van de verloren partij zijn frustratie uit over het feit dat hij zich liet afleiden door Djokovic, die last leek te hebben van kramp.

"Als hij voelt dat hij iets moet uitleggen is dat prima, maar van mij hoeft het niet. Het is groter gemaakt dan het is", zei Murray maandag in Rotterdam als reactie op een uitnodiging van Djokovic om erover te praten.

"De realiteit is dat ik baalde van mezelf omdat ik me liet afleiden. Als mensen er van willen maken dat ik een heel slechte relatie met hem heb, moeten ze dat lekker doen. Dat staat alleen ver af van de realiteit. Ik ken hem al sinds mijn twaalfde."

Murray is als eerste geplaatst bij het ABN Amro-toernooi. De nummer vier van de wereld stuit woensdag in de eerste ronde op de Franse qualifier Nicolas Mahut.

Geen jetlag

De winnaar van 2009 in Rotterdam bleef na de eindstrijd nog even hangen in Melbourne, maar heeft geen last meer van een jetlag. "De eerste dagen waren lastig, maar ik voel me de laatste dagen al beter."

"In eerste instantie heb ik vijf dagen geen racket opgepakt en volledige rust genomen. Zaterdag ben ik weer begonnen toen ik hier arriveerde. Het is voor mijn lichaam goed om weer een toernooi te spelen. Ik merkte de laatste jaren dat ik moeilijk op gang kom na een lange rustperiode."

De 27-jarige Murray kijkt ondanks zijn derde nederlaag in drie finales van de Australian Open positief terug op het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar. "Ik probeer het toernooi als geheel te bekijken en dan ben ik niet teleurgesteld."

"We beginnen aan een Grand Slam met 128 spelers en dan zit ik bij de laatste twee. Dat is niet slecht. Ik heb daar ook mijn beste tennis gespeeld. Het was jammer dat het in de finale mis ging en ik blijf eraan werken om dat te verbeteren."

Mauresmo

De finaleplaats van Murray was het meest aansprekende resultaat van zijn veelbesproken samenwerking met Amélie Mauresmo. De Française kreeg sinds haar aantreden in juni vorig jaar veel kritiek, maar die lijkt nu wat weggezakt.

"Er is veel gezegd over mijn relatie met haar en dat was oneerlijk. Ik vind het nog steeds erg moeilijk om dat te begrijpen. Nu we een hele voorbereiding op het seizoen hadden samen, was het duidelijk dat het goed ging."

"Als we mijn tennis van het einde van vorig jaar ook met nu vergelijken, dan gaat het veel en veel beter. Het is erg prettig om met haar te werken."

Murray gaf na de Australian Open nog aan misschien een extra coach aan zijn begeleiding te willen toevoegen vanwege de verplichtingen die Mauresmo als Fed Cup-captain van Frankrijk heeft, maar dat lijkt voorlopig van de baan.

"Ze is hier niet en we zouden elkaar eigenlijk pas bij Indian Wells zien omdat ze vijf intense weken achter de rug heeft, maar nu treffen we elkaar misschien nog volgende week voor ik naar Dubai ga. Dan is het niet zo lang."

Overzicht: Speelschema ABN Amro-toernooi

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie